Csapágy

Csapágy

Csapágyegységek

2022. október 03. - Pandora02

A csapágyegységek egy betétcsapágyból és az ahhoz tartozó házból tevődnek össze, amit részegységekre vagy gépvázra lehet csavarozni és a forgótengelyek megtámasztását segítik elő. Nem szükséges a csapágyházak pontos megmunkálása, ezáltal költséghatékonyabbak és egyszerűbben alkalmazhatóak, viszont maximális gördülőcsapágy teljesítményt nyújthatnak.

A golyóscsapágyakat a sokszínűségüknek és a kiterjedt felhasználási területnek köszönhetően számos ipari mechanizmusban használják. A golyóscsapágy egységek egy házba szerelt betétcsapágyból állnak. A betétcsapágy nem más, mint egy  mélyhornyú csapágy, ami egy domború külső gyűrűből és egy meghosszabbított belső gyűrűből áll, ami csavarokat tartalmaz, melyek rögzítik a csapágyat a tengelyre. A ház pedig egy gömbölyű, de homorú furattal rendelkezik, amibe illeszkedik a csapágy. A gördülőcsapágy egységek masszív, beszerelésre kész egységek, melyeket gyárilag szerelnek, kennek és tömítenek, hogy minél hosszabb élettartamot biztosítsanak neki. Egyszerű beépítésűek és könnyű beállításúak, emiatt kiválón alkalmazhatóak az ipari területen. 

 

csapagyegyseg.jpg

Az UC-csapágyak más hasonló csapágy egységekhez képest ideálisabb védelmet nyújtanak a szennyeződésekkel szemben. A rögzítőrendszernek köszönhetően az UC-csapágyak ideális választást jelentenek az anyagmozgató berendezések esetén, ahol a kiváló rögzítőerő és a szennyeződések elleni védelem kisebb karbantartási igényt és hosszabb üzemi élettartamot biztosít. 

Az UC golyóscsapágy-egységek kialakított tömítőrendszere komplex védelmet biztosít a szennyeződések ellen. Az UC golyóscsapágy-egységeket hernyócsavaros rögzítőtechnológiával látták el az olyan berendezésekhez, amiknél nagyobb fordulatszámon még pontosabb tengelykiegyensúlyozásra van szükség, illetve ahol a rezgés problémát okozhat. Az UC-csapágyházak masszív alappal és lábakkal rendelkeznek annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a szennyeződés felhalmozódásának kockázatát, ez pedig kiemelkedően fontos azoknál az berendezéseknél, ahol a tisztaság alapvető követelmény.

Különböző típusú csapágyházak léteznek, ideértve az osztott álló csapágyházat, a rövid talpas osztott álló csapágyházat, a peremes csapágyházat (négyszögletes, ovális vagy kerek formájú, két-, három- és négycsavaros felfogatási lehetőséggel), valamint a párhuzamos vezetősínes csapágyházat (lineáris alkalmazásokhoz).

A bejegyzés trackback címe:

https://csapagyak.blog.hu/api/trackback/id/tr1417941856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása